perjantai 3. huhtikuuta 2015

Mahavaivoja ja muita vaivoja, isolla ja pienellä

Kuluneen viikon aikana on sitten siivottu jätöksiä ihan urakalla ja pyöritetty pyykkikoneessa makuualustoja. Ensin Rölli oli kuralla viime sunnuntaina - on kaikkea muuta kuin kivaa herätä siihen, että makuuhuoneessa haisee kakka ja syyllinen ei suinkaan ole pennun tekemä pieni läjä vaan aikuisen koiran jättimäinen sellainen. Siitä selvittiin onneksi sunnuntaina sen suuremmitta kommelluksitta. Mutta, jotta elämä ei olisi ihan näin huoletonta meni puolestaan Nova kuralle alkuviikosta alkaneen matolääkekuurin aikana. Syytä tässä on pohdittu, että onko se matolääkkeessä vai samassa "pöpössä" joka aiheutti Röllin mahavaivat...

Nova-parka siis oksenteli ja ripuloi keskiviikkona aamuyöstä melkein tunnin ajan ja oli sen jälkeen aikalailla surkean ja väsyneen oloinen. Nukuinkin lopun aamuyöstä sen kanssa olohuoneen lattialla patjalla, koska siinä sitä oli helpompi valvoa ja mahdolliset sotkut olisi ollut helpompi siivota. Silmät ristissä lähdettiin aamulla töihin (voi kun olisikin vielä etätyömahdollisuus, niin kuin vanhoissa hommissa oli...) ja kävin ruokatunnilla tarkistamassa tilanteen. Käytännössä siis siivoamassa parit kurakakat, mutta ilokseni vastassa oli jo paljon pirteämpi pentu kuin aamulla.

Eläinklinikalta ohjeistettiin keskeyttämään madotus, hoitamaan ripulia ja soittemaan vointia, varsinkin jos se ei parane. Keskiviikon Nova sai vettä ja riisinkeitinvettä, torstaina sitten riisiä ja raejuustoa. Onneksi oksentelua ei esiintynyt sitten enää ja ripulikin väheni aika nopeasti. Tänään aamusta ilmestyi ensimmäinen kiinteä pökäle (tähän taas se hullunkurinen iloitse kakasta -ilme, kts. blogin aikaisempi kakkajuttu) ja Novakin on saanut nyt riisi-raejuustodieettinsä lisäksi jo vähän nappulaa. Vointi sillä on jo melkoisen normaali, eloisa ja pomppiva itsensä. Tosin kiitos dieetin, se on nyt aika hoikka kaiken kaikkiaan.

Tämän lisäksi pitää tietysti osua samaan saumaan muutakin vaivaa, eli Röllin nenä on oireillut eilen ja tänään oltua pitkään taas paljon parempi. Röllillä on todennäköisesti nenässä kasvain, sitä on lähes kaksi vuotta sitten tutkittu pidemmän kaavan mukaan ja sen jälkeen hoidettu oireita - käytännössä satunnaista nenäverenvuotoa - koska päätettiin ettei lähdetä yli kymmenenvuotiasta koiraa tähystämään eikä leikkaamaan enää. Lisäksi nenäoperaatiot ovat muutenkin vaativia, joten riskit olisivat isot muutenkin kuin vain korkea ikä huomioiden. Pääsääntöisesti sen olo on ollut hyvä ja pirteä, eikä nenäkään ole pahasti vaivannut. On voinut elellä ihan normaaleja vanhan koiran eläkepäivä syöden, nukkuen ja ulkoillen. Tänä vuonna ollaan vähän jouduttu lisäämään lääkitystä ja nyt mennään vointia seuraillen eteenpäin.

Vähän huolia näin pääsiäispyhien ajaksi. Toisaalta, onpahan aikaa olla koirien kanssa kotona ja seurailla itse kunkin vointia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti