sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Pentukursseilua

Novan kanssa ollaan nyt panostettu uusien asioiden opettelemiseen, ihan käskystä toimimiseen tuollaisen yleisen elämään opettelun ohella. Aloitettiin viime viikolla (tai itse asiassa minä aloitin jo edellisellä teoriatunnin muodossa) Koirakeskus Haukkuvaaran pentukurssi ja ihan kuin siinä ei olisi jo tekemistä, niin tällä viikolla lähdettiin mukaan myös "oman yhdistyksen" (eli Keski-Suomen Noutajakoirayhdistyksen) pentukurssille. Molemmissa pääpaino on jokseenkin samoissa jutuissa, mutta myös eroavaisuuksia on vähän, eli eipä se haittaa käydä kahta kurssia. Miinuspuoli on kyllä peräkkäiset treenipäivät, nähtäväksi jää miten Nova jaksaa keskittyä.

Röllille opetettiin aikanaan pentuna kaikki perusjutut - istuminen, maahanmeno, yms - oikeastaan heti kun se kotiutui. Elviksen kanssa taas kävi niin, että se nokkelana opetteli arjessa Röllin tekemisistä ja jossain vaiheessa hoksattiin, että se osaa mm. maahanmenon käskystä vaikkei sitä ole kukaan opettanut. Nova osaa istua. Lähinnä siksi, että meillä pitää istua ruokakupille, ulko-ovelle, ennen kuin saa tulla pois aitauksesta, jne. 

Paljon muuta ei vielä ollakaan opeteltu, kuin istumista ja malttia. Oli suorastaan hassua kun perjantaina Haukkuvaarassa piti opetella maahanmeno ja Nova oli ainoa kurssilainen joka sitä vielä ei ollut harjoitellut. Eipä siinä toisaalta mitään, kouluttaja tuntui olevan tyytyväinen myös kun sai jollekin opettaa maahanmenon ihan alusta. Nova opettelee nyt sitten maahanmenon suoraan seisomasta, eikä istumisen kautta. Se saattaa jopa olla ihan hyvä keino, nyt muutaman harjoittelukerran jälkeen se alkaa sitä jo tarjoamaan. Istumisen kautta meidän isotkin ovat sen aikanaan opetelleet, mutta mikäs siinä Novan kanssa kokeilla erilaisia koulutustapoja. Jos vaikka löytyisi paremmat niksit. :D

Kontaktia ja luoksetuloa on harjoiteltu istumisen lisäksi ja arvokkain juttu noilla kursseilla on kuitenkin se häiriö. Ensimmäisellä kerralla ehdottomasti suurin ärsyke oli koirien sijasta muut ohjaajat, kun ne alkoivat liikkumaan, hillumaan ja ääntelemään. Noutajien kurssilla oli vähäeleisempää menoa, joten siellä keskittyminenkin oli parempaa, mutta ollaan onneksi edistytty myös vähän toimimaan siellä Haukkuvaaran hallissa. Hallissa häiriöt ovat jotenkin suurempia, en tiedä voiko se sitten johtua osittain siitä, että käytiin jokunen viikko sitten siellä pentuleikkikoulussa jossa pääsi riekkumaan muiden pentujen kanssa. Olisiko siitä jäänyt sitten vielä mielikuva, että täällä pääsee riehumaan, eikä niinkään tehdä hommia. Vaan eiköhän sekin siitä tasoitu muutaman kurssikerran jälkeen. 

Ensi viikolla on Vappu eikä kumpaakaan kurssia ole. Mitäs me silloin keksitään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti