sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Uintiharjoittelua

Rölli ja Elvis ovat näin talviaikaan tasaisen epäsäännöllisesti käyneet uimassa sisäuimalassa KoiraSportilla. Tosin vartin yhtäjaksoinen uinti on jo sen verran rankkaa, että Rölli on enää harvemmin ollut matkassa mukana. Elviksen käydessä viimeksi pari viikkoa sitten, kyselin samalla että minkäs ikäisen pennun voi tuoda uimaan - 9 viikkoisen. Joten varasinkin sitten ajan Novalle ja Elvikselle, joka sai käyttää loppuajan puolen tunnin vuorosta.

Novan uinti alkaa sujua
Nova sai uida ensimmäisenä, Elviksen odotellessa autossa sen aikaa. Pesupaikka ja suihku oli inhottava, rampille kiipeäminen sen sijaan jännää. Altaaseen laskeva ramppi taas ei ollut Novan mieleen, joten Ansku joutui vähän avustamaan alkuun. Pelastusliivit päällä Nova lähti reippaasti polskuttelemaan Anskun avustamana ja parin kierroksen jälkeen ei enää paljon apuja tarvinnut. Tosi nopeasti tuntui keksivän uintitekniikan, toki varmasti kelluttavista liiveistä oli tässä iso apu. Ensikosketukset uintiin on nyt otettu, varsin reippaasti ja ilman sen ihmeempiä epäröintejä.

Elviksen uintitekniikka on kehittynyt huimasti viime vuosina, varmasti paljolti KoiraSportilla uinnin ansiosta. Se tuntuu uivan tasaisemmin ja varmemmin, kuin mitä VEPE-treeneissä. Tähän varmaan suuri syy on se, ettei sisäaltaassa nouse kierrokset niin koville kuin mitä treeneissä. Lisäksi selvästi Elviksellekin liivien käyttäminen uidessa vaikuttaa aika paljon, se ei hätiköi ollenkaan niin paljon kuin uidessaan ilman niitä ja sen uintiasento pysyy paljon parempana.

Ansku kirittää vauhtia
Elvis ei enää tarvitse uittajaa altaassa, vaan sen voi sujuvasti uittaa altaan ulkopuolelta. Sujuu sekä hihnassa, että ilman kunhan suurin alkuinto on saatu purettua. Vesileluista ylivoimaisesti parhaaksi on osoittautunut muovinen oranssi patukkadami, josta Elvis ei millään malttaisi päästää irti. Tosin ei ihan kauheasti yllätä, aika monta vuotta sen kanssa on irroituksesta saanut vääntääkin... Hassua on, että ostin tarkoituksella viikko sitten pari kappaletta lisää samanlaisia - vaan eivätpä ne olekaan yhtä kivoja! Kun heitettiin alkuperäistä damia, lähti Elvis vesi roiskuen perään ja kun heitettiin uutta, se jäikin miettimään, että viitsisikös tuota hakea, kun se toinenkin on tuossa... Täytyy varmaan ensi kerralla jättää se vanha matkasta ja ottaa vain niitä uusia kaksin kappalein.

Epäkiitollisia nämä hallien valaistukset yleensä, mutta jokunen kohtuullisen onnistunut otos saatiin kuitenkin molempien uintipätkistä. Elviksestä jopa muutama pomppu ja sukelluskin, kun onnistuin räpsäisemään kuvan juuri oikealla hetkellä.Gallerissa tarjolla enemmän kuvatodisteita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti