torstai 26. maaliskuuta 2015

Kakkajuttuja

Pennut haisevat pissalle ja kakalle, puhukoot kuinka moni tahansa ihanasta pennun tuoksusta. Pentuaika on pissan ja kakan siivousta, toki muun touhuilun oheella. Kun muistaa suhtautua humoristisesti, ei se pissa-kakkatouhu edes tunnu niin ärsyttävältä, kuin voisi kuvitella. Itse asiassa Nova osaa yllättävänkin hyvin tehdä tarpeensa ulos, mutta tässä asiassa ollaan päätetty olla vielä stressaamatta kun täysin sisäsiisteyttä se ei kuitenkaan voi vielä oppia kun työpäivä on vain liian pitkä aika pidättelyyn. Lisäksi meillä on edelleen puoli metriä lunta takapihalla ja etupiha jäätiköllä, puhumattakaan aamun -12 asteen pakkasesta, eli jatkuva ulkona ravaaminen on vielä aika vaivalloista. Eli antaa tehdä paperille osan tarpeistaan ja kehutaan kaikkea tuotosta mikä ulos tulee.

Hämmentävää oli huomata ensimmäisen "yksinoloviikon" (t.s. siis työviikon) jälkeen miten ilahtuneeksi voikin tulla siitä, että kotiin tultua siellä haisee kakka. Käsittämätöntä, eikö? Syy on kuitenkin ihan yksinkertainen - kakan haju kertoo sen, että kikkareet onkin vielä siellä lattialla eikä niitä ole enää syöty. Yök. Ja jee! Kaava toistuu päivästä toiseen ja haju ilahduttaa vielä, joskin huomattavasti vähemmän kuin alussa - myös varmasti siksi, ettei kakansyöntiä ole onneksi nyt esiintynyt enää.

En muista milloin olisin viimeksi mopannut lattioita näin ahkeraan, vaikkakin moppaan muutaman kerran päivässä vain neliön kokoisia alueita.Tai tuulettanut makuuhuonetta kerran vuorokaudessa. Joskus kaksikin.

Spontaanisti päädyin myös kehumaan Rölliä pihalle kakkaamisesta, vaikka se on ihan sujuvasti sen kyllä taitanut jo viimeiset kaksitoista vuotta.

Olen päätynyt keräilemään työpaikan kahvipaikalta aina aamulla edellisen päivän Keskisuomalaiset kotiin uusiokäytettäviksi. Helpompi vaihtoehto olisi tietysti ollut tilata jokin kokeilupätkä jostain sanomalehdestä. Työkavereilta saatiin onneksi myös läjä sanomalehtiä. Maaseudun Tulevaisuuden imukyky on muuten hyvä!

Hassua, että Nova(kin) osaa ihan itse mennä polulta pusikkoon pyllistelemään tarpeilleen eikä kyykkää hädän tullen keskelle polkua. Kukahan sille sen on opettanut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti