maanantai 10. heinäkuuta 2017

Avoin luokka VEPEssä korkattu

Viime viikon lauantaina osallistuttiin ensimmäiseen VEPEn avoimen luokan kokeeseen Novan kanssa. Olo ennen koetta oli vähän epävarma, sillä pelastusrenkaan vientitreeniä tehtiin vielä ihan loppumetreille saakka. Edistystä tuli kyllä ja onnistumisiakin, mutta suoritusvarmuus ei ollut vielä ihan kohdillaan. Vähemmän yllätyksellisesti se renkaan vienti koituikin kokeessa kompastuskiveksi ja tulokseksi saatiin AVO3, 72 pisteellä.

Nova lähti kuitenkin viemään rengasta veneelle, mistä olen hyvin tyytyväinen, sillä ilmeisesti loppui vaan usko noin puolivälin paikkeilla jolloin se pyörähti ympäri ja tuli renkaan kanssa takaisin rantaan. Muut liikkeet sujuivat ihan mallikkaasti, mitä nyt kahdessa liikkeessä tuli rantaan juuri maalitolpan ulkopuolelle ja yhdessä käytin yhden ylimääräisen käskyn ohjatessani sitä maaliin. Ihan hyvä ensimmäinen AVO-luokan koe, treenien vähyys ja köysiongelmat huomioiden kolmostulos ei jäänyt edes pahemmin kaivelemaan. Tuntui, ettei se viennin onnistuminen ollut paljosta kiinni. 

Liikaa ei jäänyt treeniaikaa kokeiden väliin, sillä seuraavan koepaikan olin jo varannut kultsuleirin alkuun Ähtäriin eiliselle. Maanantaina ei käyty treeneissä, koska halusin antaa vähän lepopäiviä kokeen jälkeen ja kun vielä ke-to käytiin Novan kanssa kyläilemässä kasvattaja-Tuulin luona, mietin torstaina kotiinpäin ajellessa, että noinkohan Nova jaksaa illalla treeneihin. Päätin, että käydään siis vain vahvistamassa renkaan vienti veneelle - yksi suoritus, kaksi toistoa, molemmista palkka. Nova on sen verran tsemppari, että reissuväsymyksestään huolimatta hyvin se toimi treeneissä ja saikin lopputreenuen ajan huilata sitten autossa. 

Eilen kisattiin sitten Ähtärissä ja ihan nappisuoritus oli! Hetkenkään epäröintiä ei nyt ollut pelastusrenkaan viennissä ja muidenkin liikkeiden osalta ei tullut edes mitään ylimääräisiä maalilinjan ohituksiakaan. Tulokseksi siis huikean hieno täydet 100 pistettä ja AVO1. Kirsikkana kakun päälle vielä luokkavoitto ja iso pokaali sekä palkintoruokasäkki kyytiin!

Nyt leireillään rotujärjestön leirillä täällä Ähtärissä torstaihin saakka, siltä osin myöhemmin lisää. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti