tiistai 25. heinäkuuta 2017

RTK1 sekä yksi kadotettu vene

Vähän puolihuolimattomasti kun ilmoittautuu kokeisiin, voi ihan helposti jäädä huomioimatta, että sunnuntain jälkeen tuleekin maanantai. Ei ollut alunperin ihan tarkoitus buukata VEPE-kokeen perään seuraavalle päivälle rally-tokokoetta, mutta kun niin pääsi käymään, niin käytiin kuitenkin kokeilemassa miten se sujui. Lopputulos - ihan hyvin, vaikka vähän ylivireisesti.

Sunnuntain VEPE-koe oli Kuopiossa, tuomarina Heli Ronkainen. Paikka oli isomman vesistön rannalla, varsin hyvältä vaikuttava hiekkarannanpätkä. Miinuspuolena kuitenkin meille oli keli, joka oli paikoin varsin tuulinen ja aiheutti pientä aallokkoa. Meidän treenirantahan on pienen järven perimmäinen poukama, jossa harvoin edes tuulee - eli käytännössä olosuhteet ovat suunnilleen kuin uima-altaassa treenaisi. Sunnuntain kokeessa pääsi heti ensimmäisessä liikkeessä käymään kehnosti, sillä vaikka Nova hienosti lähti kauemmalta veneeltä uimaan toista kohti, se ui vain muutaman metrin päästä veteen heitetystä veneenhakuköydestä eikä muutamasta yrityksestä huolimatta sitä sitten löytänyt, vaan rantautui ilman venettä.

Heti ensimmäisen liikkeen mennessä nollille, oli selvää ettei kolmostulosta parempaa siltä reissulta tule, mutta kisattiin kuitenkin koe loppuun asti - saatiin hyvää treeniä ihan erilaisissa olosuhteissa kuin yleensä. Renkaan vienti veneelle meni hienosti, ohjattu veneen haku hyvin vaikka siinä tuli pientä maalilinjan ohitusta ja hukkuvakin pelastettiin, vaikka sekin vähän maalin vierestä tuli rantaan. Tuloksena AVO 3 / 68 p. Yhdet VEPE-kokeet oli vielä kiikarissa, täytynee muutama lisää katsella vielä tälle kesälle, jos vielä saisi parempia tuloksia kasaan.

Rally-tokon ratapiirustus

Eilen sitten puolestaan oli Jyväskylän Agility Teamin järjestämät rally-tokokisat ihan lähellä, eli Jyväskylässä. Ja peräkkäisten kisapäivien onneksi, vielä illalla, eli jäi huilaamisaikaakin väliin. Huomasin kyllä paikan päälle ajellessa, että Nova oli vähän jännittyneempi kuin normaalisti, liekö peräkkäisten päivien kuormitusta. Jälkiviisaana voin todeta, että olisi myös ollut hyvä ottaa se aikaisemmin halliin sisälle hengailemaan ja totuttautumaan, kun nyt annoin Novan odotella autossa jotta sillä olisi siellä paremmin omaa rauhaa. Aika vilkkaan koiran toin halliin sisälle ihan vain muutamaa suoritusta aikaisemmin...

Sopivasti radalle mennessä Nova keksikin, että sivulletulokäskyyn sisältyy maahanmeno! Pari-kolme kertaa se ehti mennä maahan lähtökyltille valmistautuessa, kieltämättä siinä kohtaa mietin että mitähän tästäkin tulee... se ei kuitenkaan kostautunut kuin yhdellä kyltillä, jossa olisi pitänyt ensin istua ja sitten vasta mennä maahan. Tässä kohtaa uusin tehtävän, jätin koko sivulletulon sanomatta ja onneksi Nova tarjosi sivulle istumista pelkkään pysähtymiseen. Muita virheitä ei radalla tullut, mitä nyt aika pomppuisaa menoa oli tällä kertaa. Positiivista, että käännökset ja eteen istumiset sujuivat aika hienosti, niiden kanssa kun on ollut haastetta.

Videota suorituksesta löytyy taas, tällä kertaa kylttiselostein. Kiitos Janille, joka lähti mukaan videoimaan ja ostamaan Novalle juustohampparin hyvästä suorituksesta.


Tämän myötä meillä on nyt rally-tokon alokasluokan hyväksytyt tulokset kasassa ja nyt koulutustunnus RTK1. Palkintosijoille ei tällä kerta päästy, taidettiin olla neljännellä tai viidennellä sijalla toisen 97 pistettä saaneen koiran kanssa. Seuraavaksi käy sitten matka avoimeen luokkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti