sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Leirikuulumiset jälkijunassa

Alkuviikko meni Novan kanssa leireillessä rotujärjestön Golden Ring ry:n kesäleirillä Ähtärissä, jonne jäimme sunnuntain VEPE-kokeen jälkeen. Olin viimeksi GR:n kesäleirillä varmaan kymmenen vuotta sitten, Röllin ollessa suunnilleen samanikäinen kuin Nova on nyt. Sen verran osasin varautua, että leiri olisi varsinkin nuorelle koiralle aika raskas ja toiminantäyteinen, joten olin varannut meille majoituksen ihan omaan yhden hengen huoneeseen, jotta siellä saisi rauhassa levätä. Itse leiripaikka, Tuomarniemen koulutuskeskus, oli ihan sopiva - meidän asunnot oli suht hyväkuntoisia, huoneet kiitettävän isoja, ympäröivä maasto ihan kivaa ja leirikeskuksen ruokakin oli hyvää. Sunnuntai meni tosiaan VEPE-kokeen merkeissä ja maanantaille olin varannut Novalle paikan leirillä järjestettävästä MH-luonnekuvauksesta. Maanantai-aamupäivä menikin sitten ihan vaan lepäillessä, edellisen päivän kokeen ja tulevaan MH-testiin henkisesti valmistautuessa. MH sujui hyvin, siitä enemmän sitten erillisessä postauksessa videon kera.
Yaffa ja Nova

Tapasin leirillä muutamia Novan sukulaisia, sisko Yaffa (Rushes Natural Honey) oli myös leirillä, samoin kuin nuorempi siskopuoli Alma (Rushes Painter's Joy). Varsinkin Yaffa on niin Novan näköinen ja oloinen, kuin tyttöversio samasta koirasta, ehkä vähän hillitympänä ja rauhallisempana versiona. Osuttiin sisarusten kanssa samoihin treeneihinkin muutamaan otteeseen - oli kiva tutustua Sari ja Mari!

Suunnittelin, että keskitytään leirillä taipparitreeniin ja sen puitteissa menikin tiistai aamupäivä, jolloin osuvasti oli vielä riistatreeniä ohjelmassa. Hakuruudusta ja sen variksista Nova suoriutui hienosti, sen sijaan vesinoudon lokki oli tällä kertaa jotenkin epämiellyttävä. Ensimmäisen lokin Nova nouti, mutta toista ei. Sen sijaan kauemmaksi heitetty sorsa kyllä kelpasi... Myös keskiviikkona lähdettiin Novan kanssa NOU/NOME -treeniryhmään ja silloin päästiinkin tekemään mm. maltti ja linjaharjoittelua sekä vesinoutoja suolammessa, dameilla tällä kertaa. Hyödyllisiä olivat molempien päivien noutoharjoitukset, niistä jäi taas ohjaajalle mietittävää ja lisää treenattavaa. Ehkä se NOME-kiinnostus alkaa vähitellen löytyä täältä ohjaajankin korvien välistä.

Nova, Alma ja Yaffa
Tehtiin me leirillä tosin muutakin kuin vain noutojuttuja - keskiviikkona iltapäivällä käytiin VEPEilemässä, ihan jo että saadaan pieni palauttava treeni kokeen jälkeen. Nova teki ohjatun veneen haun ristiin soudetuilla veneillä, ensimmäistä kertaa ilman että se olisi ensin lähtenyt väärälle veneelle! Lisäksi tehtiin pelastusrenkaan vienti palkalla, uskonvahvistukseksi kun kokeessa ei sitä palkkaa tietenkään tule. Viimeisenä ajattelin vielä, että tehdään jotain kivaa ja hauskaa joten päätin, että kokeillaan miten sujuu voittajaluokan veneen haku, eli ns. liikkuvat veneet. Nova on vedessä olevaa köyttä etsinyt ennenkin ja yhtä liikkuvaa venettäkin pysäyttänyt, eli tämä oli sellainen yhdistetään aiemmin opittuja palasia -liike. Etäisyydet jätettiin kuitenkin vähän lyhyemmiksi, kuin ne ihan täydellä koeliikkeellä ovat. Olin silti aika äimistynyt, miten hienosti Nova liikkeestä suoriutui - ei ongelmia ja venekin hinattiin hienosti maaliin saakka.
Leirillä voi päästä poikkeuksellisesti
sänkyyn lepäilemään...

Keskiviikkona osallistuttiin myös iltaohjelman houkutusten kujaan, siihen missä molemmin puolin on ruokaa, leluja ja muuta häiriötä ja siitä välistä pitäisi suorittaa luoksetulo. Ei oltu kolmen nopeimman joukossa niin, että olisi palkintosijoille päästy, mutta ei lähtenyt Novan mukaan ruokaa eikä leluja - eli ihan onnistuneesti suoriuduttiin houkutusten kujasta.

Torstaina oli leirin viimeinen päivä ja alkoi kieltämättä leiriväsymys painamaan sekä minua että koiraa, joten sen päivän treeniksi valittiin rally-toko. Treeneissä oli avoimen luokan rata, nurmikolla (ja vieraassa ympäristössä), eli siinä oli jo haastetta ihan riittävästi. Olen epäröinyt nurmikkotreenejä Novan kanssa, mutta ihan suotta - hyvin siltä löytyy nurmikollakin työmoodi eikä se lainkaan kulje nenä maassa ruohonkorsia nuuskien, niinkuin minä kuvittelin. Mun ympäristölle häiriöherkkä koira alkaakin olla melkolailla fiksu ja työtä tekevä, ympäristöstä huolimatta.

Kuvia ei suuremmin leiriltä tullut otettua, treenikuvia kun nyt on vaikea saada kun on itsekseen koiran kanssa liikenteessä. Sen lisäksi puhelimen nettiyhteys oli kehno ja Novan MH-testin videot söivät tilaa puhelimessa, niin eipä juuri tullut kuvailtua. Nyt on muutama päivä ladattu jo pattereita kotona, ilman sen kummempaa aktiviteettia. Kieltämättä vaikka kivaa olikin, niin aika raskas sekä itselle että koiralle tuollainen leiripätkä. Toisaalta siellä tapasi mukavia ihmisiä (ja koiria tietysti) sekä tuli tehtyä paljon hyödyllistä treeniä. Jää nähtäväksi miten ensi vuonna, josko lähdetään taas uudelleen leirille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti