maanantai 15. elokuuta 2016

Sadan pisteen ykköstulos!

Eilen kisailtiin taas VEPEn merkeissä, tällä kertaa lähes kotikulmilla Uuraisilla Muuramen Seudun Kennelkerhon järjestämässä kokeessa. Oltiin oman seuran osalta auttelemassa kokeen kanssa, lainattiin välineistöä, yms. ja itsekin olin lauantaina kokeessa töissä sihteerin hommissa. Sunnuntaina oli sitten Novan vuoro startata ensimmäsessä alokasluokan kokeessaan. Kovasti on ollut aikomusta jo tässä aiemmin SOVEn läpäisyn jälkeen, mutta ovat nuo kokeet olleet varsin täysiä nyt loppukesästä.

Lauantain kokeessa keli oli haastava, oli sadetta ja sivutuulta koko päivän - mutta meidän onneksemme sunnuntain keli olikin lähes täydellinen. Tyyntä ja puolipilvistä, ei tuulta juuri nimeksikään. Uuraisten koepaikan ranta on melko äkkisyvä, mikä ei meillä sen kummemmin haittaa, kun Novan lähtötyyli on muutenkin sellainen vauhdikas pommilla hyppy järveen.

Paljon paremmin ei olisi voinut koe sujua, kuin miten eilen meni. Yhtään virhepistettä ei kertynyt ja tuloksena siis ALO1 ja täydet 100 pistettä! On se vaan pätevä VEPE-koira, kun virtauksista huolimatta ohjautuu vielä maaliin, vaikka lähellä oli ettei olisi tullut pari maalitopan ohitusta. Hukkuvan kanssa oli taas vähän vaikeuksia, kun Nova kääntyy edelleen oikealle hukkuvan eteen, mutta reippaasti se taisteli kuitenkin hukkuvan rantaan asti ja tolppien väliin.

Huikean hyvä tulostaso oli sunnuntaina muutenkin, palkintojen jaossa oli ykköstulosta toisen perään ja runsaasti luokkanousuja. Luokkavoiton hävisimme ajan perusteella Häjy-labradorille, joka oli kyllä suorituksessaan avain supernopea! Yhdeksästä alokasluokan koirasta sijoituimme siis toiseksi. Nähtäväksi jää saadaanko vielä toinen ykkönen kasaan ja alokasluokka pakettiin ennen talvitaukoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti