keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Lauantai-aamun läpivalaisu

Pitkällisen jahkailun jälkeen päätin, että nyt on aika virallisten kuvausten, kun bongasin viime viikolla Eläinklinikka Alma-Vetin mainoksen edullisesta joukkokuvaukesta. Plussana aikoja oli tarjolla myös lauantaille, mikä näin toimistotyöaikaa noudattavalle lienee se paras mahdollinen vaihtoehto. Eli lauantaina käytiin ottamassa röntgenit lonkista ja kyynäristä, eilen saatiin virallinen tulos Kennelliitosta. Onpa nykypäivänä nopeaa toimintaa, viimeksi kun minä olen ollut virallisia kuvia ottamassa, niin on vielä lähetelty papereita ja lunastettu kirjattuja lausuntoja postista parin viikon kuluessa...

Potilas rennosti röntgenlaitteessa
Itselläni oli epäily, etteivät lonkat ole tasaiset keskenään, koska Novan liikkuminen on aina ollut vähän toispuoleista. Ei suuresti, mutta kuitenkin vähän. Myönnän kyllä, että monta vanhusvuotta Röllin selkä- ja takapäävaivoja jumpanneena, fyssarilla käyneenä yms, olen varmaan normaalia vainoharhaisempi tässä asiassa.

Valitettavastihan ne ei tasaiset olleetkaan, toinen lonkka on selvästi parempi ja toinen huonompi. Matalahkot lonkkamaljat ja toinen huonommin maljassaan sekä pientä alkavaa nivelrikkoa. Toinen ehkä B, toinen tuskin jää C:ksi veikkaili lääkäri. Kennelliiton lausunnon mukaan lopputulos D/C.

Kyynärissä ei puolestaan mitään, eli täysin terveet 0/0. Onni, koska rikkinäinen etupää olisi isolle koiralle vieläkin ikävämpi.

Näillä mennään. Mitään oireilua ei ole ollut, eikä tämän pitäisi kummemmin harrastuskoiran elämää haitata. Lihaskunto on Novalla hyvä ja sellaisena se tulee pitääkin, sekä sopusuhtaisena mittasuhteiltaan - näyttää tuo tämänhetkinen 35 kg olevan juuri sopiva paino sille. Nivelravinteita lisäillään ruokaan ja katsellaan tuoko sitten ikä tullessaan jotain vaivaa. Toistaiseksi ei tämän takia harrastuksia himmailla, mitä nyt agilityyn ei näillä lonkilla lähdetä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti