perjantai 8. tammikuuta 2016

Uuden vuoden perhetreffit

Vuodenvaihde sujui rauhallisesti ja joulunvietto mukavasti. Pidin parin viikon talviloman pyhien ympärillä, jonka teemana olikin lähinnä lepääminen ja ulkoilu. Novan kanssa käytiin viilettämässä pitkin maita ja mantuja nauttimassa talvisesta päivänvalosta kerrankin! Toimistotyöläinen kun näkee talvella sitä päivänvaloa lähinnä työhuoneen ikkunasta ja viikonloppuisin... Treffattiin koirakavereita, vähän treenailtiin ja loman lopuksi vielä reissailtiinkin kun käväistiin viimeisen lomapäivän (eli loppiaisen) kunniaksi kasvattajan luona Marttilassa. Samalla reissulla nähtiin myös kaksi veljeksistä, Nemo ja Rocky, jotka olivat hyvin samanoloisia kavereita, vaikka kaikki vähän erinäköisiä.

Nemo, Rocky, Nova ja Hoddu
(vasemmalta oikealle)

Noutotreeniä ja -treenivinkkejä oli ohjelmassa kasvattajan luona, kipakasta parinkymmenen asteen pakkasesta huolimatta. Luulen tosin, että meillä ihmisillä oli vähän kylmempi kuin koirilla, niistä ei nimittäin kukaan näyttänyt kovin kylmissään olevan. Tehtiin parit markkeeraukset ja hakuruututyöskentelyt nuorison kanssa, sekä nähtiin myös mamma-Hoddun ja mummu-Huvin työskentelyä. Hyödyllistä oli, ainakin ohjaajalle, sillä taas tuli lisää ajatuksia ja vinkkejä miten itse opettaisi noutotyöskentelyä.

Treenihetken jälkeen koirat saivat vielä vähän juosta ja temmeltää, sekä tietysti otettiin parit "pakolliset yhteiskuvat" ennen kuin Nemo ja Rocky suuntasivat kotiin ja minä jäin Novan kanssa vielä joksikin aikaa kyläilemaan ja turisemaan mukavia.

Nemo vasemmalla, Nova takapuoli kameraan, Huvi takana ja olisikohan Hoddu pusikossa?

Otettiin Novasta ulkona poseerauskuviakin, vaikka se onkin hieman vähäkarvaisessa kuosissa tällä hetkellä. Ensimmäinen näyttelyvisiitti olisi suunnitteilla tammikuun lopulle, toivottavasti ennen sitä karvaa ehtisi edes vähän kasvaa lisää... edes tuonne harvojen häntähapsujen sekaan.

Nova melkein 12 kk


Kiva päivä oli, pitkästä matkasta huolimatta - sopivasti työtä ja hupia, niin että Novakin vaikutti illalla kotona tyytyväiseltä vaikkakin väsähtäneeltä.

Kuvat (C) Tuuli Söderlund.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti