keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Novan synttäripäivä

Nova täyttää tänään vuoden! Mun pikkukoira on jo ihan iso ja varmaan pitäisi lakata puhumasta pennusta ja siirtyä vähintään juniori-nimitykseen...

Synttärijuhlistamiset olivat aika vähäiset, työpäivä kun oli, mutta täytyyhän synttäreitä kuitenkin jotenkin viettää. Lumimyräkkä-säässä iltapimeällä ei paljon synttärikuvia oteta, joten tässä pari päivää vanha pakkaspäivän poseerauskuva sunnuntailta.

Nova muutamaa päivää vaille 12 kk

Työpäivän jälkeen lähdettiin Novan kanssa ajelulle Musti ja Mirriin lahjaostoksille. Pitkällisen leluhyllyn tutkiskelun jälkeen sieltä valittiin mukaan sininen Wubba Kong, joka kestää vähän Elviksenkin leikkimisiä. Puruluita kerättiin vielä mukaan, Elvikselle samalla ruokatäydennystä ja sai Nova vielä kassatädiltä herkkumakupalan, kun kehuttiin olevamme synttäriostoksilla.

Lahjaostoksilla on kivaa!

Synttäreitä ei tietenkään voi viettää ilman kakkua, joten iltaruoaksi askartelin synttärikakut molemmille koirille, Elvis tosin sai omansa ilman kanatikku-kynttilää. Hyvin maistuivat, Elvis hotkaisi omansa nopeammin, kun Nova söi omaansa enemmän maistellen. Luulenpa, että Elvis haluaa vastaavan omalle synttäripäivälleen parin viikon päästä. Joskus olen tehnyt ihan jauhelihasta paistamalla koirille kakun, mutta nyt ne koottiin vain kaupasta valmiina saatavista aineksista. 


Synttärikakun resepti (1 annos):

- vähän kuivamuonaa
- pari ruokalusikallista raejuustoa
- lihatikkuja ajamaan kynttilöiden virkaa
- Pedigree Bisrock -koirankeksejä

Kumoa ensin nappuloita pohjalle. Kippaa päälle liha-ateria puristellen annoskuppia varovaisesti, ettei hyytelö hajoa. Voit myös käyttää muuta haluamasi hyytelömäistä koiranruokaa tai vaikka maksalaatikkoa. Perfektionistinä tykkään käyttää juuri Best-In -aterioita koska ne ovat sopivan kokoisia, pyöreitä, pysyvät hyvin kasassa ja maistuvat koirille. Lusikoi päälle raejuustoa kuorrutteeksi. Reunusta hyytelö koirankekseillä (Pedigree Bisrockit olivat tähän juuri sopivan kokoisia) ja paina päälle puolikkaita lihatikkuja kynttilöiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti