lauantai 25. marraskuuta 2017

Rally-tokoa enemmän tai vähemmän maltilla

Rally-toko on ehkä matalavireisempien koirien laji, tai ainakin siihen lopputulokseen olen tullut viime aikoina, sen jälkeen kun oivalsin että Novan innokkuus syö sen tekniikkaa. Mitä kovempaa mennään ja mitä kivempaa on, sitä enemmän häseltämiseksi menee helposti koko ratasuoritus. Tässä on nyt sitten pari viikkoa yritetty säätää vireystilaa vähän alaspäin ja työ jatkuu, mutta siitä huolimatta käytiin marraskuun viimeisenä lauantaina kisaamassa avoimessa luokassa. Meidän ensimmäinen rallyn AVO-luokan kisahan oli elokuussa, siitä ei oikein jäänyt mitään erityistä kerrottavaa, sillä se suoritus vähän levisi joka suuntaan eikä saatu kasaan riittävästi pisteitä hyväksyttyyn tulokseen. Ongelman myöntäminen on ensimmäinen askel kohti parannusta, eikö?

Kuva: Heli Tuominen
Kuva: Heli Tuominen
Kuva: Heli Tuominen

Tällä kertaa paketti pysyi paremmin kasassa kuin viimeksi, vaikka edelleen Novan vire on turhan korkea. Kyseessä ei niinkään ole se, että sillä olisi hirveästi patoutunutta energiaa tai että se ns. keittäisi yli, vaan sen mielestä tämä on vaan niin huippukivaa, ettei se oikein malta pysyä nahoissaan. Oikeastaan olen varsin tyytyväinen tämän kerran suoritukseen, sillä siellä tuli vain kaksi yhden pisteen virhettä pienistä epätäsmällisyyksistä, yksi kolmen pisteen uusinta - jonka ehkä olisi voinut jättää uusimattakin ja saada suunnilleen saman verran virheitä sähellyksestä - ja yksi 10 pisteen virhe, joka oli heti ensimmäinen käännöskyltti. Siinä näkyy tosi hyvin se, että Novalla on liikaa intoa ja tekniikka unohtuu, eli se ei pysy hallitusti mukana 270° käännöksessä. Ilman tuota ensimmäsen kyltin sählinkiä sehän olisi ollut jo erittäin mallikas rata, joten sietääkin olla tyytyväinen!

AVO-luokan ratapiirustus

Nyt on sitten kasassa ensimmäinen hyväksytty tulos avoimesta luokasta. Viretilaa säädetään vielä jatkossakin, en usko että se korjaantuu vielä ihan hetkessä. Vitsailinkin kisapäivänä suorituksen jälkeen, että me voitaisiin pitää viiden vuoden tauko ja palata sitten rallyn pariin, josko ikä olisi tehnyt tehtävänsä viretilan osalta. Ehkä ei kuitenkaan, tämä on liian kiva laji, että sitä viitsi laittaa pidemmäksi aikaa "hyllylle". Onhan se hyvä, että riittää tekemistä jatkossakin. Erityisen ylpeä olen kyllä tässä vaiheessa siitä, miten hyvin Novan tekniikka on kehittynyt!

Videolta voi vilkaista lennokkaan koesuorituksen, tulokseksi saimme 85/100 p ja hyväksytyn tuloksen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti