lauantai 21. lokakuuta 2017

Luonnetestijuttuja

MH-testissä käytiin Novan kanssa heinäkuussa ja luonnetestissä puolestaan lokakuussa. Halusin viedä Novan molempiin testeihin, koska mielestäni ne mittaavat hieman eri asioita ja eri tavalla, mutta täytyy kyllä todeta ettei jälkimmäisen testin tuloksissa mitään kummempia yllätyksiä enää tullut vaan Nova reagoi aikalailla kuten osasin jo odottaakin oman kokemuksen ja aiemman MH:n perusteella.

Kaikki koirat meillä ovat SKL:n luonnetestissä käyneet, Nova on ensimmäinen joka on myös MH-kuvattu. Tämä ihan yksinkertaisesti siitä syystä, että siinä vaiheessa kun MH tuli Suomeen lähenteli Rölli muistaakseni jo kymmentä vuotta ja Elvikselläkin alkoi olla ikää jo sen verran, ettei sitäkään ole tullut enää MH:n vietyä. Testien tulosten valossa Nova on meidän koirista pehmein, mutta sekään ei yllätä, sillä se näkyy kyllä arkielämässä varsinkin korostuen Elviksen jästipäisyyteen ja Röllin kovuuteen. Ei Nova silti mikään arkajalka ole, mutta lähinnä se minkä me tulkitsemme pehmeytenä on ehkä eniten ns. "ohjaajapehmeyttä" ja toimintakyvyn vähyyttä - kun Novalta itsenäisesti loppuu kantti, se hakee ihmisistä apua suorittaakseen tehtävät loppuun. Se näkyy selvästi harrastuksissa, mutta hauskasti myös luonnetestin taisteluhalussa, jossa minun piti "käynnistää" taistelu, jotta Nova ryhtyi taisteluleikkiin myös tuomarin kanssa.

Novan luonnetestitulos
Tuomarit: Irene Puputti ja Marco Vuorisalo
Aika ja paikka: 21.10.2017 Tampere, ikä testaushetkellä 2 v 8 kk

NimiKerroinTulosPisteet
I Toimintakyky
15
+1b Kohtuullisen pieni
15
II Terävyys
1
+1b Koira joka ei osoita lainkaan terävyyttä
1
III Puolustushalu
1
-1 Haluton
-1
IV Taisteluhalu
10
+2a Kohtuullinen
20
V Hermorakenne
35
+1a Hieman rauhaton
35
VI Temperamentti
15
+1 Erittäin vilkas
15
VII Kovuus
8
+1 Hieman pehmeä
8
VIII Luoksepäästävyys
15
+3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
45
Laukaisuvarmuus+++ Laukausvarma
Kokonaispisteet
+ 138 p.

Videolta voi katsoa koko Novan luonnetestin, tietysti pimeän huoneen osuutta lukuunottamatta. Lopussa on vielä tuomarin suulliset kommentit, jotka vielä vähän avaavat ylläolevia pisteitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti