maanantai 19. kesäkuuta 2017

Köysiongelma? Mikä köysiongelma?

Oliko meillä joku köysiongelma? No oli, ainakin ohjaajan korvien välissä ja tuntui olevan vähän koirankin.

Kuten aikaisemmin kirjoittelin, saatiin avaimet ongelman purkamiseen pari viikkoa sitten uusien koetoimitsijoiden kurssilta. Niitä ajatuksia soveltamalla lähdettiin asiaa purkamaan ja köyttä, siihen kiinnitettyä poijua ja loppuviimeksi pelastusrengasta on kuljeteltu pitkin takapihaa - taas vaiheeksi naapurien hämmennykseksi.

Kevyellä puruotteella varusteltu Nova edelleenkin kovin herkästi irrottaa otteensa köydestä pienistäkin nykäisyistä, mutta nyt ollaan kuitenkin jo siinä pisteessä, että se ottaa köyden tarjottuna ja lähtee sitä viemään. Pienen tuuletuksen paikka!

Takapihatreenit sujuivat lauantaina jo sillä mallilla, että siirrettiin sunnuntaina harjoitus veteen. Tarkoituksella valittiin treenipaikaksi supermatala lähijärven ranta, sillä pitkä kahlausmatka edellyttäisi renkaan vetämistä paljon enemmän kuin äkkisyvä uinti. Venettä ei kuitenkaan ollut käytettävissä, vaan Jani puki päällensä kahluuhousut ja kahlasi yli vyötärön mitan järveen seisoskelemaan makkarapurkin kanssa.


Treenikuvio noudatti samaa, miten ollaan kuivalla maallakin harjoiteltu - ensin Nova vei pelkän parimetrisen köyden, sitten vanhan vientipoijun (sellaisen kovamuovisen kolisevan) ja lopuksi pelastusrenkaan. Edestakaisen kahlaamisen helpottamiseksi Nova sai viennistä palkan ja hinaili samalla vaivalla kyllä esineet myös takaisin rantaan. Ensimmäinen renkaan lähetys otettiin vedestä ja sen jälkeen oikeaoppisesti rannalta. Pari toistoa, joista yhden kerran Nova jätti renkaan heti rantaveteen nykäisyn tunnettuaan ja kävi sitten palkatta uimassa Janin ympärillä. Uusi onnistunut yritys vielä loppuun ja kunnon loppupalkka onnistuneesta suorituksesta.

Seuraavaksi sitten siirretään vastaanottaja veneeseen ja toivotaan, että harjoittelu etenee toivotulla tavalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti