sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Näyttelytreeniä

Ilmoitin Novan yhteen näyttelyyn jo jokin aika sitten ja sen jälkeen takaraivossa on kolkuttanut ajatus, että näyttelytreeni olisi paikallaan. Ihan sillä, että viimeisimmästä näyttelystä on vuosi enkä voi väittää meidän juuri harjoitelleen... Tässä on ollut mätsäri jos toinenkin, johon olen ajatellut mennä, mutta sitten kuitenkin syystä tai toisesta jättänyt väliin. Usein niinkin hyvästä syystä, etten aamu-unisena jaksa viikonloppuna vääntää itseäni riittävän ajoissa sängystä ylös. Nyt olin kuitenkin jo hereillä, koska Jani lähti töihin ja lompakossa oli ilmoittautumismaksun verran kolikoita, joten kaikki "hyvät" tekosyyt oli jo hoidettu. Näin ollen suuntasin siis Novan kanssa viettämään sunnuntaita Palokan Seudun Koiraharrastajien järjestämään Match Show'hun Kodin Terralle.

Päätin suhtautua tilanteeseen ajatuksella, että se on näyttelytreenin lisäksi äärimmäisen hyvää häiriötreeniä ja otin Novan mukaan ilmoittautumisjonoon, vaikka helpompaa olisi ollut jättää se autoon odottelemaan. Poislukien sen, että Nova yritti hypätä rokotustodistuksia tarkistavan kaverin syliin, se jonotteli kanssani ihan kiltisti. Mitä nyt pientä alkuinnostusta...

Kehän vierellä odotteluaikaa oli ihan reilusti ja Nova osaa kyllä kiitettävän rauhallisesti odotella silloin kun mitään ei tapahdu. Muutaman ohikulkijat kävivät sitä rapsuttelemassa - tutut ja tuntemattomat. Novamaisesti niitä tervehdittiin niin, että vähän piti hillitä käytöstä.

Meidän pariksi kehään sattui nuori ja vilkas beuceron, jonka esiintyminen oli vielä hieman vallattomampaa kuin Novalla. Luulen, että sen ansiosta päästiin parempaan ryhmään, kuin omalla suorituksella ehkä olisi ihan yltänyt. Oli nimittäin hieman haasteita saada Nova seisomaan rauhassa ja olla hyppäämättä suoraan mätsärituomarin syliin... sen sijaan kehässä liikkuminen sujui tosi hienosti! Toiselle kierrokselle, punaisten nauhan saaneiden jatkokehään, muutinkin sitten taktiikkaa. Päätin, että Nova seisokoon vapaasti, eikä aseteltuna ja sainkin sen sillä tavoin keskittymään huomattavasti enemmän. Aseteltuna kun se ei oikein malta pysytellä paikallaan eikä keskity oikein, kun taas vapaasti seisotettuna sen huomio on lähinnä minussa ja häntä heiluu iloisesti.


Palkintosijoille ei ylletty, en tosin sitä odottanutkaan - enemmän se olisi tullut yllätyksenä, sillä mukana oli tosi hienosti esiintyviä koiria! Sen sijaan mieltä lämmitti erityisesti, kun tuomari päätti palkita meidät ystävänpäivän erikoispalkinnolla eli saatiin erityismaininta hyvästä yhteistyöstä. Tosi kiva palkinto, mielellään sellaisen ottaa vastaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti