maanantai 13. helmikuuta 2017

Lihashuoltoa ja kunnon ylläpitoa

Elviksellä on vähitellen, kun ikääkin on karttunut, takapään käyttö hieman heikentynyt. Kotona on tullut huomattua, että varsinkin toinen takajalka ei oikein tunnu pysyvän vauhdissa mukana. Näin ollen todettiin, että koska varsinaista kipuilua ei kuitenkaan ilmene, käväistään ensin fyssarilla tarkistamassa lihaskunto ja tehdään sitten sen jälkeen jatkosuunnitelma. Näin ollen Elvis kävikin Emmi Aarnio-Metsäsen (Eläinfysioterapia Hoida Häntä) käsittelyssä.

Fyssarin käsittelyssä
Liikkeitä tarkistellessa Emmi arvioi, että Elviksen takajalan liike on asteikolla 0-5 (0 = terve, 5 = ontuu) arvoltaan 1, eli havaittavissa muttei erityisemmin vakava. Selvästi takapään lihaksisto on hieman heikentynyt iän myötä. Sieltä ei kuitenkaan löytynyt kipupisteitä eikä muuta huolestuttavaa. Lanneranka, joka yleensä on saksanpaimenkoirien heikko kohta, oli puolestaan poikkeuksellisen hyvässä kunnossa, eikä selässäkään ollut arkuutta.

Muutaman jumit saatiin fyssarikäynnillä auki, sekä mukaan kotijumppa-ohjeita, joilla pidettäisiin lihaksistoa paremmassa kunnossa jatkossa. Jatkosuunnitemana on seuraava käynti noin kuukauden kuluttua, jolloin voi sitten tarkastella miten tilanne on muuttunut. Elvis liikkuu lenkillä kuitenkin edelleen reippaasti, vaikkakin lenkkien vauhtia ja pituutta on toki mukautettu sopivampaan pappa-vauhtiin. Yllättävän rauhallisesti oli meidän ADHD-papparainen osannut fyssarin käsittelyssä olla, vaikka ennakkoon mietittiinkin että niinköhän ensimmäisellä käynnillä Elvis maltaa lainkaan rauhoittua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti