sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Rallatteluja, hallitusti

Talvikausi tuli ja touhut vaihtuivat ulkoharrastuksista pitkälti sisäharrastuksiin - lämpimässä hallissa treenailuun ja sisäuimalaan. Luksusta, miten tämä koiraharrastus onkin muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikana - ennen vedettiin kerrosta vaatetta toisen päälle ja paleltiin talvella kentällä. Nyt se kerrospukeutuminen on arkea lähinnä lenkkeillessä.

Hankin meille Novan kanssa rally-toko:n viikottaisen valmennuspaikan pienryhmästä Koirakeskus Haukkuvaarassa, jossa ollaan nyt käyty syyskuun puolivälistä lähtien. Lämpimän hallin lisäksi luksusta on osallistua treeneihin, jossa on kouluttaja ja jonkun muun valmiiksi tekemä suunnitelma. Vaikka tykkäänkin itse miettiä ja suunnitella, on kiva välillä käydä myös "valmiiseen pöytään" eli vain ilmestyä paikalle koiran ja namien kanssa tekemään sitä, minkä joku on jo valmiiksi miettinyt. Viikottaisesta valmennuksesta on ollut selvää hyötyä, edistyminen on ollut huimaa kun miettii millainen suurpiirteinen osaamistaso meillä oli syyskuussa ja millä tasolla nyt ollaan.

Tänään käytiin mölli-rallyissä aamupäivällä testaamassa, että millä tasolla meidän osaaminen onkaan. Vähän kun alkaa kutkututtaa mielessä virallisiin kisoihin osallistuminen. Yhdet rally-möllit käytiin viime keväänä ja niiden lopputulos oli melkolailla suurpiirteinen, sen sijaan tämänpäiväiseen suoritukseen olen varsin tyytyväinen. Tulokseksi tuli 75 pistettä (max. 100 p.), jossa oli kaksi -10 pisteen virhettä - näistä toinen olisi minun pitänyt ymmärtää uusia, kun Nova ehti istua sivulle tehtävässä jossa niin ei pitänyt tehdä! Toisesta kympin virheestä minulla ei ole selvää mielikuvaa miten se meni pieleen, muuta kuin että koko kyltin suoritus (vasen täyskäännös) meni jotenkin plörinäksi. Yhden sentään osasin uusia, joten ainakin siinä kympin huolimattomuusvirheen takia tulikin vain 3 miinuspistettä.

ALO-luokan mölli-rallyrata
Kaiken kaikkiaan olen hyvin tyytyväinen meidän suoritukseen. Nova jaksoi keskittyä tosi hyvin koko radan suoritukseen! Palkkaaminen oli sallittua (ilman virhepisteitä) ja palkkasinkin kahdesti radan aikana, vaikkei se olisi ollut tarpeen - mutta kun kerran sai, niin käytin sitä etua. Nyt sitten vaan mietintämyssy päähän josko sitä uskaltaisi jo ilmoittautua virallisiin kisoihin... niitä olisi tosi sopivasti tarjolla lähiseudulla useammatkin talven aikana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti