sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Ou NOU

Taipparikokeilu takana päin, kirjaimellisesti kokeilu. Se ei kovin pitkälle ehtinyt, kun tökkäsi heti vesityöskentelyyn.

Näin jälkiviisasteluna, kun mietin jo aiemmin syksyllä että niinköhän on viisasta yrittää mennä taippareihin heti GR:n Nuorten koirien katselmuksen reissupäivän perään, niin vastaus on että ei ollut. Eilen mietin vielä kotiuduttuamme, että tuleekohan tämän päiväisestä mitään, kun eilisen suorituksetkaan eivät olleet sieltä Novan parhaimmasta päästä, vaan lähinnä semmoisia puolivillaisia. Eipä se ihmeellisesti parantunut yön aikana, päin vastoin. Lupaan, että ensi kerralla kun epäilyttää jo etukäteen, niin ei tehdä turhaa reissua vaan jäädään kotiin. Onneksi tällä kertaa sentään reissu ei ollut pitkä.

Ei riittänyt Novalla into työntekoon edes siihen osa-alueeseen joka oli se itsestään selvä asia. Kyllähän se ui ja noutaa sieltä ihan mitä vaan, normaalisti. Vaan nyt se suhteellisen hyvin haki rantaveteen heitetyn lokin, mutta jättikin sen jo useamman metrin päähän minusta. Veneestä heitetylle lokille se ei sitten lähtenytkään, loikki hieman sivuun rannan suuntaisesti ja kun ei kahdella uusinta-lähetykselläkään lähtenyt, ilmoitin tuomarille että se oli siinä. Arviolta noin kaksi sekuntia ennen kuin se olisi nostanut jalkaa rantapusikkoon.

Lähetys heitetylle lokille

Novamaisen loiskuva lähtö

Jos nyt jotain positiivista haetaan, niin sosiaalinen käyttäytyminen oli varsin mallikelpoista eikä laukauksiin tullut mitään reagointia.

Koepöytäkirja (klikkaamalla isommaksi)
Nyt kaihertaa lähinnä se, kuinka hyvässä vireessä Nova oli heinä-elokuussa, kun taas pari viime viikkoa sen taso on lähinnä laskenut. Liekö ollaan treenattu liikaa samaa (eli hakua) ja kyllästyminen on iskenyt. Siispä nyt pidetään vähän taukoa, sitten mietitään jotain ihan muuta noutotreeniä ja sitten ensi vuonna katsotaan taippareita uusiksi.

Ihanan positiivinen koepöytäkirja saatiin, kaikesta huolimatta. Pääteltiin Janin kanssa, että se vähä mitä Nova teki, sen se teki hyvin. Mieltä lämmittää myös aina, kun meidän yhteistyötä kehutaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti