maanantai 27. kesäkuuta 2016

Kesän VEPE-huumaa

Eilisillan VEPE-treeneistä jäi huikean hyvä fiilis! Vautsi miten pätevä pieni VEPE-koira mulla onkaan!

Novan kanssa on SOVE tähtäimessä tälle kesälle ja hieman ennakoiden varailin sille alunperin paikkaa jo meidän oman seuran kokeista jotka olivat viikko sitten - vain peruakseni paikan pari viikkoa ennen koetta, kun hetkellisesti mietin asiaa ihan järjellä. Olisi se ehkä voinut jo mennä läpi, mutta tuo "ehkä" ja sen lisäksi "mahdollisesti", "jos", "mäihällä", "hyvällä kelillä" esiintyivät pohdinnoissani jonka seurauksena totesin, että ehtiihän tuota. Kliseisesti "vielä on kesää jäljellä" ja koirakin on nuori eikä se maailma siihen kaadu, jos ei vielä tänä kesänä SOVEa klaarata. Sitäpaitsi ensi kesänä saa yhden yrityksen lisää, sääntöuudistuksen myötä. Ennen koetta Nova ei todellisuudessa ollut tehnyt liikkeitä vielä täyteen matkaan eikä hukkuvaa lainkaan, eli kirjaimellisesti oltaisiin käyty kokeilemassa. Mutta nyt on uudet suunnitelmat kiikarissa ja eilisten treenien jälkeen hyvin luottavaisin mielin!

Meillä oli vieraileva kouluttaja Pirkanmaan Noutajakoirayhdistyksestä muutama viikko takaperin. Koulutuspäivään saatiin kaupan päälle vielä tuulinen aallokko, eli moninkerroin haastavampi keli kuin mikä meidän omassa treenirannassa on ikinä. Se, ettei treenata missään isolla järvellä on miinuspuoli, varsinkin kun monessa paikassa kokeet saattavat sellaisissa rannoissa ollakin. Koulutuspäivässä oli selvästi haastetta jokaiselle osallistujalle paitsi kelin ja olosuhteiden puolesta, mutta myös sillä että kouluttaja haastoi ohjaajat koirineen vaikeuttamaan omia treenirutiinejaan. Monenmoista uutta vinkkiä sieltä jäi evääksi ja sovellettavaksi omiin treeneihin.

Vaan nyt kehtaan väittää, kauden ollessa suunnilleen puolessa, että SOVEn osalta alkaa taidot olla kohdillaan. Ei se paljosta ollut kiinni, mutta olo on nyt huomattavasti varmempi, kuin pari-kolme viikkoa sitten. Jos se nyt johonkin tyssähtää, niin minun kisajännittämiseeni ja Novan mahdollisesti sen myötä keksimiin ihan uusiin temppuihin, joita ei treeneissä olla nähty. Tavoitteenani on siis psyykata itseni olemaan rento (Heh. Heh. - sanoo kisajännittäjä!) ja luottamaan siihen, että annan Novan hoitaa hommat kun se ne osaa. Raportoidaan muutaman viikon sisään sitten miten kävi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti