sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

SOVE läpäisty!

Onhan siitä VEPE-koiraksi, vaikkei asiasta mitään epäilystä ollut kyllä aikaisemminkaan. Eilen siis Virroilla Golden Ring ry:n kokeesta Novalle hyväksytty soveltuvuuskoe pistetuloksella 99 p (max. 100 p)!
Kyllä kelpaa hymyillä!

Tuo yksi pistevähennys tuli maalilinjan ohituksesta, kun Nova kääntyi hukkuvaa pelastaessaan huonoon asentoon hukkuvaa kohti eikä suunnan korjaus ollut kovin helppoa. Ohjasin sitä kyllä vielä maalilinjalle, mutta päätin olla yrittämättä enempää kun se tuli lähes maalitolppaa kohti - ettei kävisi niin, että kuuliainen pikkukoira irrottaisikin otteen hankalasti olevasta hukkuvasta vain tullakseen minun vaatimaani kohtaan maaliin. Nova tuli koko ajan kohti, mutta kuitenkin juuri ja juuri väärältä puolelta maalitolppaa. Piste sinne tänne, huipputulos silti!

Novan osaamisesta huolimatta mekin kyllä sählättiin oma osuutemme. Jani oli apuohjaajana veneessä ja vientiliikkeessä siellä olikin ollut pieniä kommunikaatio-ongelmia venetuomarin kanssa, eli kun Nova ilmestyi veneen laidalle tyrkyttämään vientiesinettä, Jani ei sitä ottanutkaan vaan odotteli edelleen tuomarin lupaa. Todellisuudessa siis esine luovutettiin toisella yrityksellä, mutta tuomari ei siitä sakottanut kun kyseessä oli lähinnä epäselvä ohjeistus. Sattuuhan sitä ja treenimielessähän se oli vain hyvä, että Nova joutui uudestaan tyrkyttämään esinettä veneeseen, kun ei ekalla kerralla kelvannut.

Vauhdilla hukkuvaa pelastamaan

Tästä sitten uusia haasteita kohti. Alokasluokkaa olisi tarkoitus kisailla vielä tänä kesänä, avoimen suhteen ryhdytään ajattelemaan uusia koesääntöjä ja ensi kesää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti