sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Kevättalven kootut

Hupsista. Onpas päivitysväli vähän venähtänyt.

Kevättalvi on ollut harrasteluaikaa Novan kanssa. Ollaan rallytokoiltu kahden alkeiskurssin verran ja tutustuttu noutamisen saloihin junioreille suunnatuissa treeneissä. Eilen alkoi neljän kerran taipparikurssi, joskin tuskin ihan vielä sen jälkeen ollaan taipparipaikkaa vailla. 

Rallytokon perusteet alkavat olla sillä mallilla hallussa, että möllikisoja voisi käydä testaamassa. Suurin kompastuskivi tällä hetkellä on lähinnä seuraaminen jonka opettelu on edelleen vaiheessa - niin TOKOn kuin NOMEn seuraamisen suhteen. Ohjaajan korvien välissä tuntuu lähinnä olevan tämä ongelma, neuvoja on monenlaisia eikä sitä parhaimmalta tuntuvaa "omaa tapaa" ole vielä löytynyt. 

Noutamisen osalta Nova tekee töitä innokkaasti ja sen kanssa on hauska opetella itsellekin uutta lajia. Pääosin tuntuu, että koira on enemmän jyvällä kuin ohjaaja, mutta eiköhän se siitä. Tavoitteita ei sillä saralla ainakaan toistaiseksi ole kuin taippareiden läpäisy "jossain vaiheessa". Katsotaan sitten riittääkö innostus pidemmälle rodunomaisten lajien parissa. 

Kivaa on ollut huomata miten molempien lajien parissa touhutessa yhteistyö on kehittynyt ihan humisten. Tuskin maltan odottaa jäiden sulamista ja sitä, että vihdoin päästään taas vesille ja kesäksi VEPEilyn pariin. Siihen asti touhuillaan vielä muita juttuja, saa nähdä jääkö kesällä aikaa mihinkään muuhun. 

Pari viikkoa sitten saatiin vauhdikkaita noutokuvia keväisellä järven jäällä, kiitos kuvista Sari Niskanen!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti