sunnuntai 8. toukokuuta 2016

VEPE-kausi on täällä!

Se mitä koko talvi on odotettu on vihdoin täällä! Ensimmäiset VEPE-treenit ovat takana, veneet ja muut oheistarvikkeet roudattu talvisäilöstä ja otettu taas käyttökuntoon. Eikä järvivesikään ollut enää jäätävää, tosin näillä keleillä kyllä vielä kuivaillaan huolellisesti ja puetaan kylpytakkiin vuorojen välillä. Onneksi Novan karva on sellainen, että se tuntuu kuivuvan ihan hetkessä - kun on seuraavan suorituksen aika, on koira jo kuiva.


Nyt sitten aloitellaan ihan oikeiden liikkeiden harjoittelu, kun viime kesänä vasta opeteltiin perusteita. SOVEa olisi tarkoitus kokeilla tänä kesänä, ehkä jopa sen verran aikaisin että ehtisi ALO-luokassakin kisata. Se jää kuitenkin nähtäväksi, kiirehän ei oikeasti ole. Intoa vaan olisi.

Näin kevään ensimmäiset treenit otettiin aika kevyesti. Nova kävi tekemässä veneestä hypyn ensimmäistä kertaa täydestä matkasta, kun viime kesänä se lähinnä ajeli veneessä ja loppukesästä kävi hyppäämässä muutamia kertoja lyhyemmällä uintimatkalla. Veneajelutreeneistä on ollut vissiin hyötyä, sillä mitään ylimääräistä intoilua ei veneessä istuessa ilmennyt. Hypyn lisäksi tehtiin vienti, vielä vastoin alkuperäistä suunnitelmaani. Viime kesänä viennit olivat minulle veneeseen, mutta koska viikko sitten Vappuna teloin polveni enkä kertakaikkiaan kärsi olla polvillani veneessä, päätin kokeilla onnistuisiko vienti jollekin muulle. Kuivalla on talven aikana harjoiteltu, kotona sisällä pääosin, mutta väittäisin että Novalla jonkinlainen käsitys on vie-käskystä.Vastoin odotuksiani, sehän sujui hienosti! Matkaa ei paljoa ollut, mutta uintimatka kuitenkin ja esine vietiin toiselle treenaajalle veneeseen asti.

Tästä on hyvä jatkaa kesän treenejä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti