torstai 17. syyskuuta 2015

Mörköikää ja teinijuttuja

Meidän pentukoirasta on kasvanut teinikoira ja oletan, että murkku-ikä odottelee jo oven takana. Toistaiseksi on havaittavissa pientä mörkövaihetta ja mörköjä on toistaiseksi näkynyt työhuoneen ikkunasta (syyllisiksi epäilen naapurin lapsia trampoliinilla), satunnaisesti lenkillä (betoniporsas keskellä pyörätietä oli ensin HYVIN EPÄILYTTÄVÄ, kunnes kävelin sen eteen seisomaan) sekä aamu-TV:ssä (joku muukin saattaisi murista Tuomas Enbuskelle).

Muut teinismit ovat vielä aika vähissä - jalka ei nouse vielä pissalla käydessä, joskin satunnaista merkkailua lenkillä käydessä on välillä. Pääasiassa Nova vielä vaikuttaa pissivän tarpeeseen, eikä ihan vain huvikseen. Maailmassa on enemmän kiinnostavia hajuja, mutta niidenkään suhteen ei ainakaan vielä olla menty mitenkään sekaisin vaan riittää, että niitä voi ohimennen nuuhkaista. Mitään sen kummempia nuoren miehen elkeitä ei vielä juuri ole, muuta kuin miehistyvä ulkonäkö.

Pari päivää sitten kävin vaihteeksi metsä- tai hiekkamonttulenkkeilyn sijaan Novan kanssa kävelemässä jalkakäytäviä ja muita reittejä tuolla "ihmisten ilmoilla". Suunnilleen ensimmäinen havainto oli, että sitä pitäisi muistaa tehdä vähän useammin. Parin ensimmäisen koiran ohitus ei mennyt kovin mallikkaasti, mutta kolmannen jälkeen se alkoi jo jotenkin sujua. Huomaa, että on tullut lähinnä lenkkeiltyä tuolla pitkin maita ja mantuja missä tuskin koskaan tulee ketään vastaan. Osuttiin sopivasti myös junaradan varteen kun tavarajuna oli tulossa ohi. Sen seuraaminen aivan radan vierestä oli selvästi vähän jännää, mutta reippaasti Nova sen kuitenkin hanskasi. 

VEPE-kausi on Novan osalta ohi. Se sai kuun vaiheessa hotspotin ikävästi haaroväliinsä ja vaikka se aika nopeasti lähti paranemaan, tulin siihen tulokseen että eiköhän vedessä läträily tältä erää riitä. Kuitenkaan ei vakavissamme vielä treenata ja kelitkin alkavat kylmenemään. Lokakuussa olisi tarkoitus jatkaa tottistreeniä, suunnittelin Haukkuvaaran pohjatyökurssille osallistumista näin alkuun. Nyt olisi aikaa treenailla vaikka noutojuttuja, harmi vaan kun ei sillä saralla ole mitään sopivaa kurssia tai muuta nyt syksylle. 

Tänään ohjelmassa oli shampoopesu ihan ensimmäistä kertaa - pelkällä suihkulla on tähän asti pärjätty - ja huomenna suunnittelin ottavani trimmaussakset esiin ja katsovani saanko taiottua  Novan karvan keskeltä kaulan esille.

Nova 8 kk skarppina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti