keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Antibioottikuurilla, taas

Edellisistä vaivoista kun selvittiin, niin eiköhän ollut edessä uutta "pikkuvaivaa". Elvis parani korvatulehduksistaan ja korvat on olleet nyt varsin siistit. Lisäksi kohtuullisen kokeilukierroksen jälkeen löytyi ainakin yksi nappulamerkki ja laatu joka maistuu - Purenatural Grain Free Lamb. Ensin kokeilussa oli kalapohjaisia (viljallisia ja viljattomia) vaihtoehtoja, mutta alkuinnostuksen jälkeen eivät kalaruoat meinanneet maistua lainkaan, Elvis sen sijaan keskittyi lähinnä nappuloiden syljeskelemiseen lattialle. Purenaturalin viljatonta lammasta on nyt testipussin jälkeen ensimmäinen säkillinen on puoliksi syöty ja suurempia muutoksia ei ole näkynyt jätöksissä eikä mitään kutinaa ole tullut ja mikä tärkeintä - korvat ovat ainakin vielä pysyneet ihan puhtaina! Jatketaan tällä linjalla ja katsotaan miten pidemmän ajan saatossa ruoka Elvikselle sopii.

Reipas potilas
Sen sijaan nyt Nova kutisee. Parin viikon aikana se on selvästi alkanut rapsutella itseään normaalia enemmän ja viikonloppuna tutkiessani ihoa tarkemmin, löysin muutaman hilseisen kohdan joissa oli melkein kuin pieniä rupia ja ne varsinkin kutisivat hurjan paljon. Varailin sitten lääkäriajan, ennen kuin vaiva pahenee ja käytiinkin tänään lääkärillä esittelemässä "ihottumaa" sekä samalla haarovälin jo parantunutta hotspotia, johon ei kuitenkaan vielä ole oikein karva kasvanut takaisin.

Novalta olettiin useampi raapenäyte, sekä karvanäytteet hilseisistä kohdista ja esitin omat arvailuni hilsepunkista. Sitten odoteltiinkin tovi kun eläinlääkäri niitä kävi tutkimassa ja palasi lopulta kertomaan, ettei mitään ulkoloisia löytynyt ja näyttäisi olevan vähän hiivaa ja ihotulehdusta. Voisi kuulemma olla ihan hotspotin jälkitautina tullut bakteeritulehdus. Eli eläinlääkärireissun saldona antibioottikuuri (taas!) , hiivaan toinen lääkekuuri, lääkeshampoo jolla pesut pari-kolme kertaa viikossa ja kaiken varuilta vielä loishäätöön Strongholdia molemmille koirille. Huhhuh.

Eläinlääkärissä odottelu on TYL-SÄÄ!
Toivottavasti näillä päästään kutinasta eroon - olisi ikävämpää jos vaiva kroonistuu ja syyksi paljastuisi jotain allergiaa tai muuta. Ensimmäisen pesukerran jälkeen ainakin kutina helpotti selvästi - vaikka itse pesu on Novan mielestä ikävää. Vaikka se läträä vedessä mielin määrin - lätäköistä järviin - niin suihku ei todellakaan ole sen mielestä kiva, vaan lähinnä epäilyttävä. Taitaapa vaan nyt tämän kuurin aikana joutua sopeutumaan, kun noita pesukertoja on tarjolla sen verran usein...
Olin vähän miettinyt näyttelykäyntiä Jyväskylän KV:n marraskuun puolivälissä, mutta en ainakaan vielä uskallakaan sitten Novaa sinne ilmoittaa - jos ei tuo hilseily helpotakaan ja karva ei ehdikään ns. palautua normaaliksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti