keskiviikko 19. elokuuta 2015

Antibiootteja siellä, antibiootteja täällä

Ensin Nova oli kipeänä ja söi "perinteisen" 10 pv antibioottikuurin, sitten Elvistä kesän ajan välillä vaivannut korva alkoi tulehtua, joten nyt Elvis on vuorostaan antibioottikuurilla (ja korvatipoilla toki myös). Harmi vaan, ettei kumpikaan ole yhtä ahne kuin Rölli oli, jolle sai pahanmakuiset antibiootit piilotettua Froliceihin, vaan sekä Elvikselle että Novalle on tabletit täytynyt annostella suoraan nieluun ja makupalat perään. Joku voisi oikeasti kehitellä hyvänmakuisia antibiootteja. Onneksi niistä sentään on apuakin. Novan vointi palautui normaaliksi parissa päivässä ja on sittemmin ollut taas ihan oma itsensä. Elviksen korvakipukin alkoi helpottamaan ja nyt ei enää kerry samaan malliin töhkää joka haisisi pahalle. Elviksen lääkekuureja on vielä viikon verran jäljellä, sitten on käväistävä kontrollikäynnillä.

Elviksen korvavaivailu on aiheuttanut nyt kuitenkin sen, että ryhdyin miettimään olisiko aiheellista vaihtaa sen ruoka toiseen. Lekurista suosittelivat ihan allergiaruokaa, mutta voisi kokeilla olisiko ihan jostain muusta nappulalajikkeesta jo hyötyä. Elvis on koko ikänsä syönyt Royal Caninin German Shepherd ruokaa, ihan jo siksi ettei se suostu muuta syömään. Jotain vuosia sitten yritin epätoivoisesti vaihtaa tilalle Eukanuban vastaavaa, joka olisi ollut lihaisampi, mutta ei. Ensin se närppi sekoituksesta vain RC:n nappulat ja jätti loput. Sitten se oli syömättä lähemmäs toista viikkoa. Lopulta se säkillinen syötiin loppuun niin, että joka ruokaan tungettiin riittävästi jauhelihaa tai koiranmakkaraa, että nappulat peittyivät. (Toim.huom. Elvis ei myöskään syö lihaa, joka tarjoillaan epäilyttävinä paloina, eikä jauhettuna.) Kun Elvis vihdoin taas sai RC:n ruokaa, se suorastaan hotki ensimmäiset ateriat - koira joka on koko ikänsä syönyt yhden nappulan kerrallaan huolellisesti pureskellen! Ruoan vaihtaminen toiseen ei siis tosiaankaan ole mikään itsestäänselyys, kun on Elviksestä kyse.

Nyt ollaan maisteltu muutamia näytepusseja, jotka ovat yllättävästi kelvanneet. Samoin RC:n Maxi Mature on maistunut, tosin siitä epäilen mahtaako siihen vaihtaminen hyödyttää kun erot RC:n roturuokaan eivät kovin isot ole. Ruokamerkkejä ja vaihtoehtoja vertaillessa olen huomannut, ettei isojen koirien ruokia ole nykyisin tarjolla pienissä pusseissa, vaan heti olisi raahattava kotiin koko säkki. Ajatus ärsyttää, vaikka aika monessa onkin maistuvuustakuu eli rahansa saa säkistä takaisin jos sen palauttaa lähes syömättömänä. Olisi niin paljon helpompaa ostella testiin pikkupusseja, että näkisi edes maistuuko. Sitten vasta jos maistuu, niin olisi tarve syöttää säkillinen tai pari että näkisi onko sillä jotain vaikutustakin. Kokeilu jatkuu arpapelillä, kun varsinaista allergiaepäilyäkään ei ole - ainoastaan taustalla kummitteleva ajatus olisiko Elvis vanhemmiten herkistynyt jollekin nykyisen ruokansa ainesosalle. Ruokavinkkejä otetaan vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti