torstai 30. heinäkuuta 2015

Kesän kuulumisia

Kesä, se tuli ja meni. Tai ehkä sitä ei oikein edes tullut, jos lämpömittaria tuijoitetaan, mutta lomaa ainakin oli. Sitäkin tietysti liian vähän. Sovitaan, että siinä ne negatiiviset ja loppupostaus onkin positiivisempaa!

Sen jälkeen kun muutama vuosi sitten polkaisin käyntiin noutajien oman VEPE-toimikunnan on näitä kesiä aika pitkälle rytmittäneet siihen liittyvät touhut - suunnittelu, järjestäminen, kouluttaminen, talkoilu, leireily, jne. Nyt tosin pitkästä aikaa olen taas päässyt iloitsemaan siitä, miten kivaa onkaan kun voi myös itse treenata kyseistä lajia. Puhumattakaan siitä, että toisinaan voi todellakin ihan vain käydä osallistumassa treeneihin ja mennä kotiin, eikä olla aina paikalla ollessaan kouluttamassa monesti vielä peräkkäisiä ryhmiä.

Novan kanssa ollaan käyty suhteellisen ahkerasti mukana meidän VEPEn alkeiskurssin treeneissä, tosin olen sen kanssa tehnyt vähän oman suunnitelman mukaan. Pelastusliivit ovat olleet treeneissä päällä, vaikka muuten uikin ilman, mutta eipähän ainakaan käy hallitsemattomasti sukeltelemassa ja helpottaa vähän liikkeitä, kun toinen on kuitenkin vielä keskenkasvuinen. Muutenkin ollaan aloiteltu kevyesti, haettu namia veneestä sekä pelkkää veneköyttä ja sen semmoista. Veneestä hyppääminen aloitettiin sen jälkeen, kun Nova kävi paitsi hyppimässä meidän kesäkuun koepaikan laiturilta järveen omin päin, että päätti myös olevansa riittävän iso hypätäkseen itse auton kyytiin. Citymaasturini peräkontti kun oli normaalia korkeamalla kuitenkin, joten olisin sen kyllä nostanut, mutta pomps-vaan se loikkasikin sinne eräänä päivänä itse.

Meillä on kahdet oman yhdistyksen VEPE-kokeet tänä kesänä, joista toiset olivat kesäkuun lopussa. Onnekkaasti saatiin kasaan ahkeria talkoolaisia sen verran, etten päätynyt mihinkään hommiin lauantain koepäivälle, poislukien aamun järjestelyjä, joten vein Novan mukanani seuraamaan kokeita. Siellä se vuorotellen hurmasi ihmisen toisen perään, hengaili koetta seuraillessa ja kävi välillä autossa nukkumassa päikkäreitä. Mutkaton seurakoira ja varsin reipas pentu, kun jaksoi ilman ihmeempiä häsläyksiä hengailla mukana koko päivän!

Reilun viikon päästä menen Novan kanssa Saarijärvelle Suomen Landseeryhdistyksen vuotuiselle VEPE-leirille, ja kyllä - ihan osallistumaan, eikä turisteiksi! Huikeaa, viime kerrasta on varmaan 6 vuotta, koska Elvis oli ehkä kaksi kun viimeksi olen leirille Röllin kanssa osallistunut. Toki turistina on tullut käytyä sen jälkeen parina viime vuonna, mutta kiva kun pääsee taas itse mukaan. Odotuksia ei juuri ole, katsotaan mitä kouluttajat keksivät tuollaiselle keskeneräiselle keskenkasvuiselle VEPE-koiran alulle.

Kesän leirit jäivät muutoin vain ajatuksen asteelle. Ohimennen harkitsin sekä GR:n että SNJ:n leirejä, mutta kun Nova vielä on sen verran pieni, en viitsinyt sen kanssa kuitenkaan lähteä useammaksi päiväksi leireilemään. Ehkä ensi vuonna sitten.

Ei tässä muuten kesän aikana ole koirajuttujen osalta sen ihmeempiä tapahtunut. Nova kävi turisteilemassa Laukaan kaikkien rotujen näyttelyssä sekä yhdessä mätsärissä, lisäksi uintia, ulkoilua ja sen semmoista, muut koulutukset kun ovat tauolla. Koirakoulu Taitavien Tassujen kaikille avoimissa häiriötreeneissä käytiin Novan kanssa kertaalleen, toivottavasti ehditään vielä elokuussa toistamiseen ennen kuin loppuvat. Elvis on puolestaan kevyesti aloitellut leppoisia eläkepäiviä, eikä ole VEPE-treeneissäkään tänä kesänä pyörähtänyt. Sen sijaan se tuntuu olevan tyytyväinen Janin kanssa lenkkeillessä ja ovat käyneet kopittelemassa frisbeetä hiekkamontuilla. Korvatulehdus on vaivannut Elvistä nyt heinäkuussa, mutta se näyttäisi nyt olevan parempaan päin onneksi!

Heinäkuun puolessa välissä Nova täytti 6 kk, joten tässä vielä "virallinen" puolivuotiskuva:
Nova 6 kk


Elviksen ja Lucan tutustumista
Meillä oli myös ensimmäistä kertaa ikinä koiravieras kylässä, mikä oli erityisesti Elviksen mielestä erijännää... Janin siskon koira, cavalier Luca, tuli mukaan sukulaisiin ja viipyi pari päivää. Nova ja Luca tulivat juttuun ilman kummempia mutkia, mitä nyt pientä häslinkiä oli alkuun. Elviksellä oli vähän enemmän sulateltavaa ja alkututustuminen hoidettiinkin yhteisellä kävelyllä, senkin jälkeen kotona oltiin aika valvotusti. Hyvin se silti meni, Luca oli Elviksen mieleen vaan turhan tungetteleva ja mielistelevä, joten välillä oli tarvetta puuttua liialliseen intoiluun. 


Kesälomatouhuihin lukeutui myös mm. retki Hitonhaudalle ja evästauko laavulla. Pojille oli omat eväät matkassa (kuivattuja kanafileitä), mutta Nova olisi mielellään ottanut kyllä maistiaiset laavulla grillatuista makkaroista. Kiva iltaretki oli kyllä ja Hitonhaudalla on komeat kalliomaisemat. Laavun edustalla huilatessa pojat osoittivat kuuluvansa mustatassujen klaaniin... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti