lauantai 6. kesäkuuta 2015

Treeniä, treeniä

Elämä alkaa asettumaan taas normaaliksi, Röllin poismenon jälkeen. Paitsi, että se oli meille ihmisille kova paikka, niin myös Elvis oli alkuun hieman hämillään ja mm. ihmetteli kun yhtäkkiä saikin ensimmäisenä ruokakupin ja ensimmäisenä lähteä ulko-ovesta. Sen sijaan Nova ei suuremmin reagoinut, toisaalta se nyt ei kovin montaa kuukautta ole ehtinyt tätä laumaelämää kokemaankaan. Positiivisena puolena, Elvis ja Nova ovat nyt paremmin tottuneet toisiinsa. Tätä nykyä nukutaan välillä vierekkän (paitsi silloin, kun Elvistä ahdistaa Novan lähentely ja se hakee omaa tilaa), leikitään yhdessä ja sen semmoista. Ulkoilut suoritetaan vielä erikseen, mutta harjoitellaan jo sitäkin yhdessä.

Pentukurssit on nyt kursseiltu, sekä oman yhdistyksen että Haukkuvaaran. Hurjasti ollaan opittu perusasioita ja häiriönsietoa Novan kanssa, nyt vaan kuumeisesti toivotaan jatkokurssia jotta päästään jatkamaan harjoittelua. Tunnustan tässä kohtaa sen, että vaikka tottisteluja voi hyvinkin treenata kotona, niin laiskana minua auttaa se, että on jotkut treenit mihin niitä mennään tekemään ja sen lisäksi sitten harjoitellaan kotona. Siis harjoitellaan ahkerasti, aina välillä, kun ehditään ja muistetaan. Haukkuvaarasta vähän lupailivat kesälle vielä jatkokurssia, katsotaan ilmeistyisikö semmoinen vai täytyykö lomailla ja jatkaa elokuussa. Intoa toisaalta olisi nyt, ennen kuin Novan murkkuikä alkaa kolkuttelemaan ovella loppuvuodesta.

Keskiviikkona kävin Novan kanssa myös ensimmäistä kertaa pyörähtämässä noutoharjoituksissa, kun vihdoin osui sellainen keskiviikko ettei siinä ollut jo kaikkea muuta menoa sovittuna. Totesin, että kävin varmaan viimeksi yli 10 vuotta sitten Röllin kanssa ja nekin treenit olivat pääasiassa Janin ja Röllin treenejä - mitä nyt muutaman kerran roikuin mukana. Saatiin hyviä vinkkejä damiharjoitteluun, lähinnä luovutukseen ja hakuruudun perusteiden opettamiseksi. Niitäpä voikin harjoitella lisää kotona (ha-haa, tässä tulee taas se oma aktiivisuus...), mutta itseasiassa meidän täytyy ensin tehdä damihankintoja. Ne vähät mitä vielä on, ovat aika kuluneita ja kärsineitä vuosien varrella, joten ei ole kyllä pahasta investoida jokuseen uuteen damiin.

Riistaan tutustumista olisi ollut keskiviikkona ohjelmassa, mutta valitettavasti riistaa ei oltukaan saatu paikalle. Tosin eipä hätää, torstain pentukurssilla sitä puolestaan oli. Novalle kelpasi varis, lokki kuin sorsakin - ei niissä ollut mitään sen ihmeellisempää. Yksi varis löytyy kotoakin kyllä, sekä kasvattajalta mukaan saadut hanhen siivet, eli riista ei nyt ihan vierasta ollut ennen treenejäkään.

Huomenna jos sitten vähän VEPE-treeniä vaihteeksi. Uintiopettelu on vielä vähän vaiheessa, mutta eiköhän me jotain perusteita pystytä siitä huolimatta harjoittelemaan. Onneksi vedetkin alkaa olla sen verran lämpimiä, että tarkenee itse kahlata. Täytyy muistaa pitää Novan harjoitukset riittävän helppoina ja hauskoina. Vaikkakin opetellaan koko ajan uusia asioita, niin pääasia että se on kivaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti