keskiviikko 23. elokuuta 2017

"Kyllä se kotona osaa"

Ei mennyt noutajien taipumuskoe läpi toisellakaan yrittämällä, viime lauantaina Orimattilassa. Kesän harjoittelun jälkeen olin sitä mieltä, että nyt ollaan valmiita ja jos ei muuta, niin tiedetäänpähän sitten mitä pitää treenata lisää.

Vesinoudot, joihin edellinen taippariyritys tyssäsi, menivät nyt varsin mallikkaasti. Ainakin, kun jätetään huomioimatta se, miten rantaan mennessä itse upposin suopohjaiseen rantaan niin, että sain saappaan jumiin ennen kuin päästiin varsinaiseen rantaan asti. Nova lähti hienolla loikalla noutamaan ensimmäisen lokin ja palautti sen nätisti rannalle asti, ehdin vielä kopata sen käteen suoraan. Toiselle veneestä heitetylle lokille Nova lähti yhtä innokkaasti, mutta noin puolessa matkassa alkoi epäröimään ja palasi rantaan. Varmistin tuomarilta, että voin lähettää uudestaan ja uusi samanlainen lähtö sekä pari vahvistavaa kehoitusta matkalla, niin Nova nouti toisenkin kauempana olevan lokin. Vesityö siis suoritettiin onnistuneesti!

Vaan kuinkas sitten kävikään... hakuruutu, joka on ollut vahvin osa-alue, ei sitten mennytkään suunnitellusti. Nova lähti heiton ja laukauksen jälkeen ensimmäiselle riistalle, mutta ei sitä ottanutkaan. Eikä lähtenyt etsimään enempää, jäi siihen haahuilemaan. Hetken haahuiltuaan bongasi yhdeltä mättäältä jonkin hajun, jonka kohdalla jo arvelin, että se taisi olla tässä... Se palasi kuitenkin takaisin, jolloin lähetin uusiksi ja Nova kävi taas ihmettelemässä ensimmäistä riistaa. Tuomari lähti ruutuun auttamaan, kävi kehumassa, vähän liikutteli lintua ja lopulta heittelikin sitä. Yleistä häsläystä lukuunottamatta ei tapahtunut mitään edistystä. Yhden kerran Nova tarttui lintuun, mutta ei lähtenyt palauttamaan sitä.

Se siitä sitten. Jäi riistat noutamatta hakuruudusta ja matka tyssäsi tällä kertaa siihen. Syytä en ole keksinyt, vaikka olen miettinyt pääni puhki. Mikälie aivopieru, koska treenatessa se lähtee innokkaasti ruutuun, yleensä vähän turhaankin juoksennellen, mitä se ei nyt tehnyt lainkaan.

Vaan kun se osaa tämän homman, ainakin kotona. Tänään treenattiin riistalla joista löytyi kaikki ja palautui kaikki. Ilman mitään ylimääräisiä kevätjuhlakuvioita. Jos nyt jotain olen Novan kanssa harrastamisesta oppinut, niin on se, etteivät asiat aina mene ihan niin kuin olen ajatellut... En minä nyt oikein kuitenkaan tiedä, mitä sitten seuraavaksi pitää treenata.

Varis "pidä" -käskyllä. Kotitreeneissä, mutta uudessa paikassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti