sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Näyttelykokemusta

Viime aikojen näyttelytreenailu tähtäsi tämänpäiväiseen Korpilahden (Jyväskylän) ryhmänäyttelyyn, joka meni paremmin kuin osasin odottaakaan. Näyttelyt eivät ole olleet suuremmin suunnitelmissa, vaan olen ajatellut että kunhan nyt joitain kertoja käväistään, jotta saadaan muutaman tuomarin näkemys siitä miten hyvin Novan ulkomuoto vastaa rotumääritelmää.

Korpilahden ryhmis oli sopivan lähellä ja ajankohdaltaan siinäkin mielessä hyvä, että saadaan pois päiväjärjestyksestä se, että Novalla on yli 2-vuotiaana saatu näyttelytulos jos joskus VEPEssä valioon asti olisi mahdollisuutta. Tavoitetta ei suuremmin ollut kuin edellä mainitun vaatima hyvä (H) arvosana. Koska taippareita ei vielä syksyllä saatu läpi, Nova osallistui avoimeen luokkaan kun mielummin olisin sen käyttöluokkaan ilmoittanut. Oletin kuitenkin, että eiköhän sieltä EH tule tulokseksi ja tuskin se siellä avoimessa kuitenkaan mihinkään sijoittuu.

Tuomarina oli Raimo Louhio, joka kovasti tykkäsikin Novan tyyppisestä koirasta ja saatiin tulokseksi ERI joita ei yhdeksän koiran avoimessa luokassa jaettu kuin kolmelle koiralle. Olin suorastaan pöllämystynyt, kun meidän pitikin osallistua luokan loppukilpailuun ja tuomari sijoitti Novan avointen urosten toiseksi!

Tulos siis ERI AVK2 ja arvostelu oli oikein hyvä: "2 vuotias uros, joka on erinomaista tyyppiä. Hyvä uroksen pää, hyvä kaula. Liikkeessä hieman pehmeä selkä. Hyvä häntä. Normaalit kulmaukset. Hyvät liikkeet. Hyvä turkki.". 

Tuomarin kommentti oli, että hänen mielestään Nova on hieman tuhdissa kunnossa ja jos olisi vähän kevyempi, näkyisi se myös parempina liikkeinä. Olen tästä samaa mieltä, tässä on jo vähän aikaa katseltu että Nova on "talvikunnossa" ja ehkä nyt on syytä vähän keventää ruokavaliota. Sisätreenikaudella kun tulee syötyä paljon enemmän herkkujakin ja kulutettua paljon vähemmän kuin kesällä järvessä läträtessä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti