maanantai 22. toukokuuta 2017

Sairastuvalta terveisiä

Rasittavasti melkein koko kevät on mennyt sairastellessa, eniten vaivaa on ollut minulla, mutta ei siltä ole kokonaan säästyneet muutkaan - paitsi Elvis, joka on ollut terve kuin pukki. *koputtaa puuta* Kesän tuloa odotellessa on pääasiassa keskitytty rally-tokoon ja ulkoilukin on pääosin ollut Janin vastuulla viime aikoina, minun parannellessa ensin kantapäätä, sitten olkapäätä ja viimeiset kaksi viikkoa pää-kainalossa-flunssaa. Jos jotain positiivista tilanteesta yrittää keksiä, niin eipä ole haitannut ettei VEPE-kausikaan ole päässyt pyörähtämään normaalisti toukokuun alussa käyntiin, kun oli järvetkin vielä jäässä.

Ikävämpänä asiana Novalle nousi viime viikolla kuumetta ja katseltuamme sen apaattista ja väsynyttä oloa parin päivän ajan, kävimme mielenrauhan vuoksi tarkistamassa tilanteen eläinlääkäri-Tepon luona AlmaVetin vastaanotolla. Torstai-aamuna soittelin eläinlääkäriaikaa väsyneelle ja apaattiselle koiralle, joka kun sen vein klinikan ovesta sisään oli yhtä pirteä, innokas ja häntää heiluttava kuin normaalistikin. Piti vähän vakuutella, että kyllä se oikeasti on kipeän oloinen - kotona...

Novalta otettiin verikokeet, mutta mitään hälyttävää ei arvoissa näkynyt vaikka vähän kohollaan olivat. Pientä yskäisyä tuli, kun kaulan alueelle asetettiin kevyttä painetta, mutta sen kummempia kennelyskän oireitakaan ei ole ollut. Diagnoosiksi jäi lievä hengitystietulehdus ja hoitona lepoa ja kipulääkekuuri. Antibioottien kanssa päätettiin, että aloitetaan vasta jos tilanne pahenee ja sain reseptin kotiinviemiseksi tulevan viikonlopun varalta. Novan vointi lähti kuitenkin viikonlopun aikana kohenemaan ja nyt näyttäisi tauti olevan lähes kokonaan ohi.

Novan lääkekuuri pisti kuitenkin suunnitelmia vähän uusiksi, helatorstaina piti osallistua rally-kokeeseen, mutta sehän jää nyt doping-varoajan vuoksi väliin ja muutama muukin tuleva koe, jotka olivat kalenterissa "ehkä" -merkinnällä. Treeneihinkin tulee pari viikkoa taukoa sairastelun vuoksi, mutta ehkä se tauko tekee ihan hyvää, kun koko talvi on kuitenkin rallyilty ja viime aikoina tuntuu siltä, ettei olla edes tehty mitään muuta.

VEPE-kauden aloitus alkaa onneksi jo häämöttää nurkan takana, viikon päästä saadaan treenit pyörimään ja jos Novakin on taas ihan kunnossa, niin päästään aloittamaan treenikausi. Tarkoituksena olisi käydä kesällä avointa luokkaa kokeissa kokeilemassa, katsotaan olisiko sen aika jo heti Juhannuksen jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti