tiistai 17. tammikuuta 2017

Rallattetun tehotreeniä

Laukaan Koiraharrastajat ry järjesti viime lauantaina rallytokon koulutuspäivän, jossa kouluttajana oli Krista Karhu (Koirakoutsi). Vaikka ollaan lajin parissa vielä melkolailla vihreitä, oli kiva päästä osallistumaan koko päivän koulutukseen ja nähdä erilaisia ja eritasoisia koirakoita. Alkuun Krista piti noin tunnin mittaisen teoriaosuuden, jonka jälkeen jaettiin 15 min treenivuorot aamupäivälle sekä 20 minuutin treenivuorot iltapäivälle.

Novan kanssa isoimmat haasteet tällä hetkellä ovat keskittyminen ja itsehillintä. Eli kun tullaan (varsinkin) uuteen paikkaan, jossa on uusia ihmisiä, jne. on kaikki niin upeaa ja mahtavaa, ettei millään malttaisi keskittyä itse työntekoon. Tätä on työstetty jo jonkin aikaa häiriötreeninä ja siitä Kristankin kanssa juteltiin, jolla oli hyviä ehdotuksia erilaisiksi häiriöharjoituksiksi. Samalla Nova sai treenata malttiaan, odotellessa ns. aitionpaikalla kaikkien katsoessa vierestä, mutta ei tehty mitään eikä tapahtunut mitään.

Iloisen koiran malttitreeni

Tämän lisäksi keskityttiin meidän treeneissä käännöksiin. Oikealle (ja ohjaajaan päin) käännökset sujuvat melko hyvin, mutta kaikissa käännöksissä vasempaan Nova jätättää, ei pidä seuraamispaikkaa eikä oikein ole keksinyt kunnolla takapään käyttöä. Varsinkin jos radalla on vasen täyskäännös, menee se aikalailla plörinäksi.

Kristalla oli useita ideoita takapään käytön harjoituksiksi, jotta yleensäkin itsensä ympäri kääntyminen olisi sujuvampaa. Jonkin verran ollaan tehty omissa treeneissä jakkaraharjoitusta, sitäkin täytyy vielä jatkaa. Muutaman erilaisen kokeilun jälkeen tehtiin havainto, että Nova taitaa tarvita käsiavun tehdäkseen riittävän tarkan käännöksen, vaikka käsiapujen käyttö ei ole kovin suositeltavaa, kun niistä on aina varsin työlästä päästä eroon. Ilman käsimerkkiä Nova ei vaan tuntunut saavan jutun juonesta kiinni. Kristan neuvo oli kuitenkin yhdistää siihen joku suullinen käsky vinkiksi, että nyt pitää kääntyä ja liikutella sitä takapäätä, jolloin myöhemmässä vaiheessa käsiavun häivyttämiseksi olisi kuitenkin käytössä suullinen käsky.

Kivaa oli, Novankin mielestä!

Kaiken kaikkiaan oli hyödyllinen koulutuspäivä. Sen lisäksi että saatiin täsmäapua omiin ongelmakohtiin, monen muun koiran suorituksista tuli paljon lisävinkkejä omiin treeneihin. Ainakin eteen tuloon ja peruuttamiseen tuli sellaisiakin vinkkejä, joita en vielä ollut tullut ajatelleeksikaan.

Kiitokset Liinalle kuvista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti